Pert nyert a Renault, indulhat Valenciában

2009.08.17. 17:49
Ott lesz hazai közönsége előtt a hétvégén Fernando Alonso, mert nem tiltják el csapatát az Európa GP-ről a hungaroringi kerékleesés miatt.

Elfogadta a Renault felebbezését az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) felebbviteli bírósága, így a csapatnak nem kell kihagynia a hétvégi Európa Nagydíjat. Az istállót a Magyar GP után tiltották el a következő futamtól az ellenőrök, mert Fernando Alonso kocsijának leesett az egyik kereke: bebizonyosodott, a szerelők és főnökeik nem tettek meg mindent a baleset elkerüléséért.

A hétfői, párizsi tárgyaláson a büntetést 50 ezer dolláros pénzbírságra csökkentették, így Alonso is ott lehet hazai drukkerei előtt, Valenciában. Kedvezőtlen döntés esetén ki kellett volna hagynia a futamot, csakúgy, mint új csapattársának.

Még nem hivatalos, de az autosport.com biztosra veszi, az enyhe ítélet után hamarosan bejelentik, hogy Nelson Piquet helyén az eddigi tartalék, Romain Grosjean indul. A brazil két hete elébe ment kirúgásának, maga jelentette be, el fogják küldeni.

Az Európa GP pénteken kezdődik, Grosjean nem az egyedüli új pilóta lesz a mezőnyben: a sérült Felipe Massát nem Michael Schumacher, hanem Luca Badoer helyettesíti, aki legutóbb 10 éve indult F1-futamon.