Eszter, Eliza
EUR 382,09 Ft
USD 357,46 Ft
14 °C
24 °C

Grosjean váltja Piquet-t a Renault-nál

2009.08.18. 12:08

Az eddigi tesztpilóta, a francia Romain Grosjean szerepelhet a további versenyeken a Forma-1-ben szereplő Renault-nál Nelson Piquet helyén.

A csapat kedden közleményben hozta nyilvánosságra a döntést, kiemelve, hogy a fiatal pilótával kötött megállapodás a 2009-es szezon végéig szól. A brazil Piquet augusztus 2-án jelentette be, ki fogják rúgni, mert elégedetlenek a teljesítményével. A Renault-nál 2008-tól szereplő versenyző 28 futamon 19 pontot szerzett, de az idén egyszer sem sikerült pontszerző helyen célba érnie.


Grosjean a hétvégi valenciai futamon mutatkozhat be, mivel hétfőn a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága jóváhagyta a Renault fellebbezését. Ezzel a szövetség megváltoztatta a versenybíróság korábbi ítéletét, mellyel egy futamra eltiltották az istállót, amiért a július 26-i Magyar Nagyíjon a csapat annak ellenére engedte vissza a pályára Fernando Alonsót, hogy az egyik kerékcsavart rosszul rögzítették a szerelők.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!