Raikkönen: Nem én voltam a legjobb

2009.08.30. 20:40 Módosítva: 2009.08.30. 20:40
A Belga GP-t megnyerő finn elismerte, Fisichella gyorsabb volt, de a KERS őt segítette. Egyetlen lehetőségét használta ki.

Negyedszer győzött Spában Kimi Raikkönen vasárnap, de a Belga GP után elismerte, nem ő volt a leggyorsabb a pályán, hanem a második, Giancarlo Fisichella.

Az olasz élről rajtolt a Force India-Mercedesszel, egy gyors kört, majd a biztonsági autó után egy kilométert vezetett is, de Raikkönen a leghosszabb egyenesben simán lehagyta. Utána hiába futott jobb köröket az olasz, esélytelen volt a Ferrari KERS-rendszere ellen, ami 80 plusz lóerőt biztosított az exbajnoknak.

"Tudtam, hogy meg kell előznünk, mert nagyjából ugyanakkor tankoltunk, és ha nem teszem meg, a biztonsági kocsi után túl gyors lett volna, hogy utolérjem" - árulta el sportszerűen Raikkönen a sajtótájékoztatón.

"Az első kanyarban jól rámentem, bár nem fordultam tökéletesen, utána használtam a KERS-t, amivel képes voltam eléje kerülni. Gondoltam, hogy ha nem csinálunk butaságot, ezzel megvan a verseny".

A KERS a fékezésekkor keletkező energiát hasznosítja, mintegy hat másodpercen keresztül gombnyomásra felgyorsítja az autót.

"Köridőkben nem mi voltunk a legjobbak, de összességében igen, és mindenkit mögöttünk tartottunk" - mondta Raikkönen, aki a Ferrarival együtt először nyert idén.

A csapat rossz sorozata a tavalyi szezonzáró futam óta, a finné a 2008 áprilisi Spanyol GP óta tartott.