Giancarlo Fisichelláé a Ferrari az év végéig

2009.09.03. 16:18
Szerződtette az idény utolsó öt futamára az olaszt a világbajnok csapat, ő kapja meg a lábadozó Felipe Massa autóját. A kétszer leszerepelt Luca Badoert leváltották.

Giancarlo Fisichella pótolja a lábadozó Felipe Massát a Ferrarinál a szezon végéig, közölte csütörtök délután az olasz excsapata, a Force India.

"Egy olasz legnagyobb álma, hogy a Ferrarinál versenyezzen, nem állhatunk ennek az útjába" - nyilatkozta kedden Vijay Mallya, a csapat főnöke. Az indiai tulajdonú istálló elengedi a 36 éves versenyzőt a világbajnok gárdához, ami két futam után váltja le Luca Badoert. Pocsék teljesítménye miatt nem folytathatja, utódja öt futamot kap, mert Massa csak 2010-ben térhet vissza.

Fisichellának 2009 végéig élt a megállapodása a Force Indiával, aminek első pole pozícióját és első dobogós helyezését szerezte a múlt hétvégi Belga Nagydíjon, amikor második lett.

Sikere után ő és a BMW-s Robert Kubica lett a poszt esélyese. Korábban elmondta, álma, hogy hazája csapatában versenyezhessen, első futama a bő egy hét múlva kezdődő Olasz Nagydíj lesz, Monzában.

Tizenharmadik szezonja az idei a Forma-1-ben, 225 nagydíjon vett részt, korábban indult a Minardinál, a Jordannél, a Benettonnál, a Saubernél és a Renault-nál, onnét került tavaly a Force Indiához.

"Még mindig alig tudom elhinni, hogy életem álma valóra vált. Az elmúlt egy hétben hihetetlen dolgok történtek velem a belgiumi futamtól kezdve a Ferrari meghívásáig. A legjobb teljesítményemet fogom nyújtani, hogy megköszönjem az olasz csapatnak ezt a lehetőséget" - nyilatkozott.