Alonso szponzora a Ferrarit választotta

2009.09.10. 21:05 Módosítva: 2009.09.10. 21:11

A konstruktőri világbajnoki címvédő Ferrari Forma-1-es csapata ötéves szponzorációs szerződést kötött a spanyol Santander bankkal, amely a kétszeres világbajnok Fernando Alonso átigazolását segítheti elő.

Emilio Botin, a pénzintézet elnöke elmondta: ő a cég vezető beosztású tisztségviselőit tudja kiválasztani, azt viszont, hogy ki ül a Ferrari F1-es autóiban, Luca di Montezemolo, a maranellóiak első embere dönti el.

"Ma egy támogatói megegyezésről beszélgetünk" - mondta Montezemolo. "Kimi Räikkönen és Felipe Massa a Ferrari pilótái, és boldogok vagyunk, hogy csak jó híreket kapunk Felipe felépülésével kapcsolatban. Mindenesetre sok szerencsét kívánunk Fernandónak a monzai futamhoz."

Botin nem árulta el a szerződés pénzügyi részleteit, annyit azonban tudni lehet, hogy a megállapodás 2010-től lép életbe, és a bank nevét az autókon, valamint a pilóták versenyruháján is feltüntetik majd. A Santander elnöke nem beszélt arról, hogy a McLaren-Mercedesszel 2007 óta - amikor Alonso odaigazolt - érvényben lévő szponzorációjuk megszűnik-e jövőre.

A Forma-1-ben hónapok óta beszédtéma, hogy Alonso 2010-től a Ferrari pilótája lesz, mégpedig a 2007-es finn világbajnok Räikkönen helyett.