Jöhet az egészséges csapattársharc

2009.09.13. 23:08 Módosítva: 2009.09.13. 23:09
Monzai győzelme után Rubens Barrichello maradt Jenson Button egyetlen riválisa a világbajnokságért. A Brawn-pilóták egymást akarják megverni a címért.

Biztosíthatta vb-címeit az Olasz Nagydíjon a Brawn GP, amikor Rubens Barrichello első, Jenson Button második lett. Az angol 14 ponttal vezeti a vb-t csapattársa előtt, a harmadik Sebastian Vettel már 26 ponttal le van maradva négy futammal, maximum 40 ponttal a vége előtt.

Az istállók között 41 pont a Brawn előnye a Red Bull előtt, csak az a kérdés, melyik pilótája lesz a világbajnok, legalábbis Barrichello így gondolja: ”Nagyszerű érzés, idén győztesek vagyunk, bármi is történjen.”

Megkönnyebbült a monzai célban, mert szombat este azon tanakodtak mérnökei, kicseréljék-e autója sebességváltóját, ami legutóbb, Spában károsodott.

”Kemény éjszakám volt a váltó miatt, aggódtunk” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón. Nem nyugodhat meg teljesen, mert az alkatrésznek még két futamot ki kell bírnia, ha Szingapúrban vagy az utána következő GP-n a start előtt kicserélik, öt rajthellyel hátrébb sorolják a brazilt. ”Remélem, kibírja a négy versenyt. Mindent beleadok, egészséges küzdelem lesz Jensonnal, nagyon várom”.

Button három hónap után került ismét dobogóra, így a második hely miatt nem volt csalódott.

”Jó itt lenni, bár ott szeretnék ülni, ahol Rubens, de ezen a hétvégén jobb volt nálam. Két pontot vesztettem vele szemben, de hetet vertem Vettelre. Ez a srác a legnagyobb riválisom, bár nagyon jóban vagyunk” - mutatott a mellette ülő brazilra.

A vb Ázsiában - Szingapúr, Japán, Abu-Dzabi - és Dél-Amerikában - Brazília - dől el a két brawnos között, a Red Bull-os Vettel és Webber valószínűleg kiszállt a harcból.