Raikkönen elpasszolásától függ Alonso

2009.09.14. 19:45
Nem jelentette be Monzában a Ferrari Fernando Alonso megszerzését, de az elnök megígérte, érkezni fog. Kimi Raikkönen helye még mindig bizonytalan, a McLarenhez vagy a Brawnhoz mehet.

”Előbb-utóbb összehozom, meglátjuk, mikor” – nyilatkozta a hétvégén Fernando Alonso ferraris szerződtetéséről a cég elnöke, Luca Di Montezemolo. Az olasz és a spanyol sajtó tényként írja, a kétszeres világbajnok 2010-re az olaszokhoz szerződik, de a várt bejelentés Monzában elmaradt.

”Jövőre a miénk Raikkönen, Massa, Fisichella, Badoer, Gené és remélem, Schumacher, szóval a kispadunk hosszú, mint a Real Madridé. Persze Alonsót mindig is szerettem, nagyszerű pilóta, már a Minardiban kinéztem. Világbajnok lett, és a bajnokok a végén mindig a Ferrarinál kötnek ki. Hosszú még az élet” – mondta Montezemolo az Olasz Nagydíjon.

Hová menjen Raikkönen?

A lábadozó Felipe Massa helye biztos az istállónál, a futam után Stefano Domenicali csapatfőnököt kérdezték, marad-e náluk jövőre Raikkönen : ”Nem akarunk most erről beszélni, nem lenne korrekt. Tudják, Kiminek még egy évig él a szerződése, jelenleg ennyi”.

A madridi as.com továbbra is állítja, Alonso érkezik 2010-re, a megerősítés azon múlik, mikor talál új helyet Raikkönen. Az autosport.com szerint a Brawnnal és excsapatával, a McLarennel tárgyal, a megegyezést 28 millió eurós rekordfizetése bonyolítja, amit senki nem szívesen fizetne ki.