Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Azonnal kiszállt az F1-es Renault főszponzora

2009.09.24. 21:23 Módosítva: 2009-09-24 21:28:24

A megrendezett baleset miatt megbüntetett Renault Forma-1-es csapattal azonnali hatállyal szerződést bontott a főszponzor ING.

A holland pénzügyi csoport úgy tervezte, hogy a szezon végén száll ki, azonban a botrány kiváltotta a mostani döntést. Csütörtökön döntött úgy a spanyol Mutua Madrilena biztosító is, hogy nem szponzorálja tovább a priuszos istállót, ám Fernando Alonso pilótát változatlanul támogatja.

A Nemzetközi Automobil szövetség (FIA) hétfőn úgy határozott, hogy kétéves felfüggesztett kizárással bünteti a Renault csapatot, mivel a tavalyi Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. szándékosan okozott úgy balesetet, hogy bejöjjön a biztonsági autó. Ezzel csapattársa, Alonso olyan előnyhöz jutott, hogy később megnyerte a futamot. A FIA a Renault csapatfőnökét, Flavio Briatorét örökre száműzte a Forma-1-ből, míg Pat Symonds főmérnök ötéves eltiltást kapott.