Alonso Ferrari-igazolása indítja a piacot

2009.09.28. 11:47
A héten hivatalossá válhat a spanyol szerződtetése: a Renault-nál lemondtak róla, utódja Robert Kubica lehet, a McLaren visszafogadja Kimi Raikkönent. Nem kizárt, hogy Felipe Massa még idén visszajön.

A hétvégi Japán Nagydíjon jelentheti be a Ferrari, hogy szerződtette Fernando Alonsót Kimi Raikkönen helyére, tudta meg az autosport.com.

”Amint készen állunk, közöljük, már nem akarunk sokáig várni” – nyilatkozta Stefano Domenicali Ferrari-csapatfőnök istállója jövő évi pilótakettőséről. A sajtó már hónapok óta ténynek veszi a megállapodást, amit már a spanyol jelenlegi istállója, a Renault sem tagad, a Ferrari-elnök meg utalt rá.

”Fernandónak hiányozni fog a Renault, a Renault-nak hiányozni fog Fernando” – mondta a kérdésről a franciák egyik új főnöke, Jean Francoise Caubert.

Alonso váltása indítja a piacot, Raikkönen visszamehet a McLarenhez, a Renault Robert Kubicát viheti bajnoka helyére, kétéves szerződéssel.

Domenicali beszélt a jelenleg hungaroringi balesetéből lábadozó Ferrari-pilótáról, Felipe Massáról is, váratlan, hogy nem zárta ki idei visszatérését.

”Szépen gyógyul, már edz, jövő héten gokartba ül. Az orvosa felügyeli, de hivatalos vizsgálaton még nem esett át. Korai még a visszatéréséről beszélni, nem akarunk elsietni semmit, de nem is akarok kizárni semmit” – válaszolta arra a felvetésre, elképzelhető-e, hogy versenyzője még ebben a szezonban újra induljon.

Korábban a Ferrari azt közölte, Massa csak 2010-ben térhet vissza, de helyettesei, Luca Badoer és a nagy reményekkel szerződtetett Giancarlo Fisichella sem képesek pótolni.