A Toyota kivár vagy kivonul?

2009.09.29. 19:32 Módosítva: 2009.09.29. 19:32
Mozog a Forma-1-es pilótapiac, Alonso és Raikkönen szerződése után indulhat be a tömeges csapatváltás. A Toyota mindkét versenyzőjét elküldi, még a tehetséges, legutóbb második Timo Glockot is.

”A csapatok keresgélnek, a pilóták keresgélnek, érdekes időszak ez a Forma-1-ben. A piac tele van pilótákkal, de jók a lehetőségeim” – harangozta be istállója, a Toyota hazai nagydíját, a Japán GP-t német pilótája, Timo Glock.

A Szingapúrban második pilótának nem kellene nézelődnie, 2010-re előszerződése van jelenlegi istállójával, csakhogy szombaton közölték vele: keressen csapatot magának.

Glock még lát reményt a folytatásra, hogy végül mégis igényt tartanak rá, de társának, Jarno Trullinak már korábban megmondták, nem hosszabbítanak vele. Így jelenleg nincs pilótájuk a következő szezonra, sőt, kapcsolatba sem hozták senkivel a márkát.

A Toyota cáfolja, hogy a Honda és a BMW után kiszállna a Forma-1-ből, de az újságírók fejében megfordult ez a lehetőség. A klasszisok közül ugyanis Robert Kubica a Renault-hoz, Nico Rosberg a Brawnhoz áll nagyon közel, Fernando Alonso ferraris, illetve Kimi Raikkönen mclarenes átigazolása szinte már tény.

A McLarentől Heikki Kovalainen, a Brawntól várhatóan Rubens Barrichello távozik, állítólag a Williams hívja előléptetett tesztpilótája, Nico Hulkenberg mellé. Az angolok jövőre már nem Toyotával mennek, így megszabadulhatnak Kazuki Nakadzsimától.

Ha a Toyota komolyan gondolja, Barrichellót megszerezheti, és Adrian Sutil is elhozható a Force Indiától. A Monzában második helyről rajtoló német maradni szeretne, de a gyári csapat hívására meggondolhatja magát.

Ami biztos: ha a Toyota esetleg ki is szállna, minden jelenlegi pilóta találna magának helyet, jövőre ugyanis legalább négy új csapat érkezik: a Manor, a Campos, a USF1 és a Lotus. Ráadásul a BMW-t felvásárolták, valószínűleg az utódistállónak is szorítanak helyet az F1-ben.