Hivatalos: Alonso váltja Raikkönent

2009.09.30. 16:27
2010-ben a spanyol és Felipe Massa lesz a Ferrari pilótája, a kétszeres bajnok három évre írt alá.

Közleményben jelentette be Fernando Alonso leigazolását a Ferrari szerda délután, az istálló honlapján. A spanyol Kimi Raikkönent váltja, három évre írt alá új csapatához, 2010-es kezdettel.

A megállapodás hónapok óta szinte köztudott volt, csak a hivatalos megerősítésre kellett várni.

A 28 éves, kétszeres világbajnok a Renault-tól érkezik az olaszokhoz, valószínűleg Robert Kubicát viszik a helyére. Raikkönen a Mclarenhez tart, az ő megállapodását is hamarosan bejelenthetik.

Alonso csapattársa Felipe Massa lesz, ezt szerdán szintén véglegesítették. A kivárás oka az volt, hogy Raikkönen szerződése 2010 végéig érvényes a Ferrarinál, a helyzet megoldását a McLaren jelentheti, szponzorok segítették.

"Nagyon örülünk, hogy egy győztes pilótát fogadhatunk, aki korábban már kétszer bizonyította, a világ legjobbja. Kivételes karakterű versenyző, mindent megteszünk, hogy neki és Felipének is nyertes autót adhassunk" - köszöntötte Stefano Domenicali csapatfőnök Alonsót.

Raikkönentől barátsággal búcsúzott: "Kimitől sikerekben gazdag három év után válunk el, az első szezonjában a Ferrarival lett világbajnok, az istálló történelmének része."

"Úgy döntöttünk, felbontjuk a szerződésemet, de itt értem el a célom, itt lettem világbajnok, három remek évet töltöttem a Ferrarinál. Mindenkivel jóban voltam, szép emlékekkel távozok" - idézte a finn versenyzőt a Ferrari-honlap.