Antal, Anett
16 °C
24 °C

Alonso jobban illik a Ferrariba Raikkönennél

2009.10.01. 23:41 Módosítva: 2009.10.01. 23:42
A finn túl zárkózott, a spanyol jobban illeszkedik majd az istállóba az elnök szerint. Csapatjátékosnak tartja, sokat vár tőle.

Csak Michael Schumachert várták annyira a szurkolók, mint Fernando Alonsót, állítja a Ferrari-főnök Luca di Montezemolo. A spanyol szerződését szerdán véglegesítették az olaszok, jövőre Kimi Raikkönen helyét veszi át az istállónál.

”Az emberek megállítottak az utcán, hogy mikor szerzem már meg Alonsót. Ekkora lelkesedéssel Schumacher érkezése óta nem találkoztam. Alonso és Massa kiváló páros lesz, teljes latin kettős” – idézte Montezemolót a gazzetta.it.

Szerinte jobban illik a a Ferrarihoz, mint a finn: ”A személyisége más, mint Kimié, aki nem mutat érzelmeket, mindent magában tart. Ez nem segít a csapaton belüli kommunikációban, de hálás vagyok neki, világbajnokságot nyert nekünk, sosem feledjük”.

Három évre írt alá a Renault-tól érkező kétszeres világbajnok, azt szeretné elérni, amit Schumacher, és az olaszoktól vonulna vissza.

”Csapatjátékosra volt szükségünk, abból a sok jóból, amit az istállófőnökünktől hallottam, Fernando az. Nagyszerű pilóta, karizmatikus egyéniség, és hogy vezetett Szingapúrban is! Sokat várok tőle” – értékelte az elnök.