Vettel: Két éve megtörtént, amit akarok

2009.10.04. 15:45
2007-ben Lewis Hamilton nagyobb előnnyel ment az utolsó két futamnak, mint amennyivel most Jenson Button vezet a német előtt, mégis veszített. Hasonlóban reménykedik a Red Bull-pilóta.

Győzött a Japán Nagydíjon és versenyben maradt a vb-címért Sebastian Vettel: hátránya óriási, de matematikailag még befoghatja a vezető Jenson Buttont.

"Egyértelmű volt a helyzet, győzelem vagy bukás, ezért mindent bevállaltunk és támadtunk. Bejött, így maradt esélyünk, de a különbség még mindig nagy" - nyilatkozta Suzukában.

16 ponttal van lemaradva az angoltól, ami valójában 17, mert nem elég utolérnie: pontegyenlőség esetén Button lenne a bajnok, hat futamot nyert idén, míg ő maximum ötöt tud, ha a két zárónagydíjon első lesz.

"Láttuk már, két éve, hogy minden megtörténhet, az utolsó két futamon is úgy kell mennünk, mint ma, aztán meglátjuk" - mondta optimistán a Red Bull-pilóta, 2007-re utalva.

Akkor Lewis Hamilton az utolsó két GP-re épp 17 pont fórral ment, de Kimi Raikkönen kétszer győzött, míg ő egyszer kiesett, egyszer hetedik lett. Csak két pontot tudott összekaparni, így elveszítette a címet, a finn egy ponttal megverte.

Button és Vettel között persze ott van Rubens Barrichello is - 14 pontra csapattársától -, akit a német valószínűleg már megelőzött volna, ha Szingapúrban nem büntetik meg tévedésből.

Két hét múlva Brazíliában, majd november elsején Abu-Dzabiban zárul az idei vb.