Button: Nem szúrom el, mint Hamilton

2009.10.05. 17:45 Módosítva: 2009.10.05. 17:45
A mclarenestől két éve Kimi Raikkönen vette el a vb-t hasonló helyzetben, a Brawn versenyzője állítja, üldözői aggódhatnak, mert ha nem hibázik, ő nyer.

”Valamilyen okból ő nem szerezte meg a szükséges pontokat. Ez a helyzet a hibákról szól, a legfontosabb, hogy ne kövessek el egyet sem” – idézte a The Sun Jenson Buttont, akitől azt kérdezték, nem fél-e tőle, úgy jár, mint Lewis Hamilton két éve.

2007-ben a mclarenes Kimi Raikkönen előtt 17 pont fórral ment az utolsó két GP-re, mégis veszített, az egyik jelenlegi üldöző, Sebastian Vettel felvetette, hasonlóban reménykedik.

Button szerint nem neki kell aggódnia, hanem riválisainak: ”Nem érzem, hogy nyomás alatt lennék, sőt, minél közelebb kerülünk a végéhez, annál nagyobb a nyomás az ellenfeleimen. Még mindig 14 ponttal vezetek, és már csak két futam van.”

Vasárnap, a Japán Nagydíjon csak nyolcadik lett, de a vb-2. Rubens Barrichello is mindössze hetedik. Vettel ellenben győzött.

”A legutóbbi két versenyen Rubens nem hozott rajtam semmit, Vettel itt sokat, de erre számítottam, a Red Bull kocsijának nagyon fekszik ez a pálya. A következőkön viszont a mi gépünk is jobb lesz” – árulta el Button az autosport.com-on.

Jelenleg 14-gyel megy a brazil, 16-tal a német előtt, de valójában előnye egy-egy ponttal több: egyenlőség esetén a futamgyőzelmek száma döntene, abból neki hat van, míg Vettelnek maximum öt, Barrichellónak négy lehet. Vagyis nem elég befogniuk, egy ponttal meg kell előzniük az angolt.