Massa: Olyan állat vagyok, mint voltam

2009.10.12. 17:42 Módosítva: 2009.10.12. 17:43
Két és fél hónapig hiányzott a Forma-1-ből a brazil pilóta, hétfőn teszten tért vissza a volán mögé egy 2007-es Ferrariban. Jól ment, állítja, ugyanaz a versenyző, mint korábban.

Közel 80 nap telt el Felipe Massa hungaroringi balesete óta, a koponyatörésből felépült pilóta hétfőn újra Forma-1-es autót vezethetett: Fioranóban, a Ferrari házi pályáján ment egy kétéves modellel, sikeresen.

Több tucat kört tett meg, majd magabiztosan nyilatkozott: ”Úgy éreztem magam az autóban, mintha semmi nem történt volna, ugyanaz az állat vagyok, mint a baleset előtt”.

Pénteken az FIA (Nemzetközi Autós Szövetség) formálisan megvizsgálta, tesztelni engedték, de nagydíjra nem, pedig Massa állítja, már semmi baja.

”Minden jól ment, a kondim megvan, a látásommal nincs gond, már ma le tudnék vezetni nem egy, két versenyt. Persze elővigyázatosságból jobb kivárni, de ugyanolyan vagyok, mint voltam” - idézte a gazzetta.it.

Hét végén hazájában csak néző lehet, ő inti le a brazil futamot, ám 2010-ben Fernando Alonso csapattársaként újra indul.