Jenson Button esőben lehet világbajnok

2009.10.16. 10:05
Vasárnap Brazíliában eldőlhet a vb, ha az angol 3. lesz, megnyerte. Nem valószínű, hogy simán megcsinálja, egész hétvégére esőt jósolnak, Barrichello, Vettel legyőzné.

”Mindannyian a világbajnokságra hajtunk, ehhez hasonlóan nagy dolgot egyikünk sem ért még el. Az első lehetőségünk, izgalmas helyzetben vagyunk, de én vezetek. Mosollyal ébredek reggel, pozitívan várom a hétvégét” – nyilatkozta csütörtökön a Brazil Nagydíj sajtótájékoztatóján Jenson Button.

Az angol lehet optimista, 14 ponttal vezet Rubens Barrichello, 16-tal Sebastian Vettel előtt, és a maradék két futamon már csak 20-at lehet szerezni. Ha vasárnap 3. lesz, bajnok, de a nagydíj nem ígérkezik simának: esőt várnak a versenynapon.

A pénteki szabadedzések szárazon kezdődnek, a szombati időmérőre talán eláll, de vasárnap a futam idején záporokra számítanak. Tavaly egy ilyen döntötte el a világbajnokságot, Lewis Hamilton az utolsó kanyarokban előzte meg a száraz gumikkal lelassuló Timo Glockot, és jött föl a vb-sikert jelentő pozícióba.

Barrichello és Vettel nem számolgathat, a brazilnak öt, a németnek hét ponttal kell többet szereznie Buttonnál, hogy a csatát az utolsó, abu-dzabi futamig kitolja.

Magyar idő szerint az első tréning péntek délután három, az időmérő szombat este hét, a futam vasárnap kora este, hat órakor kezdődik.