Először pisiltem kétszer egy időmérőn

2009.10.18. 00:52
Rubens Barrichello szerencsésen átvészelte a brazil edzést, Button és Vettel kevésbé: 1., 14. és 16. helyről rajtolnak a vasárnapi futamon.

Szűk három órát tartott az F1 leghosszabb időmérője szombaton, a Brazil Nagydíjon. Szakadt az eső, néhány autó összetört, volt, hogy a körözést egy teljes órára meg kellett szakítani.

Rubens Barrichello jól jött ki a körülményekből, megszerezte az első rajtkockát. Ráadásul vb-ellenfelei, a favorit Jenson Button 14., a még szintén esélyes Sebastian Vettel 16. lett.

"17 év után először szálltam ki az autóból kétszer pisilni egy időmérő közben. Nagyon büszke, nagyon boldog vagyok, örülök, hogy megvárták a végét a drukkerek, azt hittem, haza fognak menni" - nyilatkozta a 37 éves Barrichello.

Nem sokon múlt, hogy kövesse csapattársát, Buttont, a második harmadban 10. lett, utolsóként jutott tovább. "Majdnem kiestem, átmeneti gumi kellett volna, de szerencsésen továbbcsúsztam."

Buttont elhagyta a mázlija: "Hibáztunk, amikor nem tettük föl az átmeneti gumit".

Vettel dühös volt, hogy nem folytathatta, de a versenyre készül. "Nyakunkon a kés, ám megpróbálunk mindent. Rosszkor voltam a pályán, időzítés kérdése volt, ki hol végez" - mondta, miután a legnagyobb záporban próbált gyors kört futni.

Barrichello szerint még nem dőlt el semmi - "nem a versenyt nyertem meg" - vasárnapra szintén esőt várnak, és övé a legkönnyebb autó, vagyis a legkevesebb benzinnel indul.

Ha Button harmadik, világbajnok, ha Barrichello győz, és az angol nem ér célba, négy pont különbséggel mennek a futamra. Vettelnek siker után hat pont lenne a hátránya Abu-Dzabi előtt.