Loeb nem jön, alakulhat Raikkönen jövője

2009.10.22. 20:23
Nem kapott F1-engedélyt a ralibajnok, lemondott a pályaautós karrierről. Döntésével a finn sorsa is eldőlhet.

Nem szerződik a Forma-1-be Sebastian Loeb: az ötszörös ralibajnok nem kapta meg az induláshoz szükséges FIA-engedélyt, majd csütörtökön megerősítette, letett a váltásról.

”Még egyszer nem lesz ilyen lehetőségem, nincs több kérdés. Az újságírók találgathattak, elemezgethettek, adtam nekik munkát, egészen a mai napig” – idézte az autosport.com.

Az ötszörös bajnok az abu-dzabi zárófutamon akarta kipróbálni magát, valószínűleg a Toro Rosso adott volna neki lehetőséget. Nem tesztelt eleget F1-géppel, de egyelőre nem tudni pontosan, miért utasították el.

A 35 éves francia a hét végén sorozatban hatodik vb-címéért indul, ha nyer, vagy egy ponttal többet szerez a Wales Ralin, mint a jelenleg vezető Mikko Hirvonen, bajnok. Bármi történik, állítja, marad a sorozatban 2010-ben is.

Jövője eszerint alakulhat Kimi Raikkönennek is, aki felvetette, átmehet a raliba. A Ferraritól távozó finnek két ajánlata van a Forma-1-ből, a McLarentől és a Toyotától. Egyiket sem írta még alá, a japánoknál a pénzt keveslik menedzserei.

Bárhol indul jövőre, nyerő autót szeretne, de a raliból nyilvánosan senki nem kereste meg, a Toyota még futamon sem győzött az F1-ben. Excsapata, a McLaren feljavult az évad második felére, de Lewis Hamilton kemény csapattárs lenne, aki mellett – 2007 után – nehezen lehetne újra világbajnok.