Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

A Bridgestone otthagyja a Forma-1-et

2009.11.02. 14:09
2011-től nem szállít gumit a sorozatnak a japán márka, utódja még nem ismert.

Bejelentette a Bridgestone hétfőn, hogy nem újítja meg a Forma-1-gyel a 2010 végén lejáró kizárólagos gumiszállítói szerződését. A gyár így 1997-es beszállása, 14 szezon után távozik a sorozatból.

2008-ig a Michelinnel közösen látta el az istállókat, jövőre lesz a harmadik évad, hogy csak a japánok abroncsait lehet használni. Eddig 223 nagydíjon volt ott a cég, ezekből 156-ot megnyert.

A márka forrásainak átcsoportosításával indokolta a döntést, még nem tudni, mi váltja föl 2011-től.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!