Adél
-1 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Az év utolsó köre volt a legizgalmasabb

2009.11.02. 23:14 Módosítva: 2009.11.02. 23:14
Abu-Dzabiban Jenson Button és Mark Webber az utolsó kanyarig harcolt a második helyért.

Sebastian Vettel simán megnyerte az évadzáró Abu-Dzabi Nagydíjat, a második hely sorsa viszont az utolsó kanyarig nyílt volt.

Mark Webber előnyét a hajrában ledolgozta a világbajnok Jenson Button, a befejező körre előzési távolságba került. Az angol sokkal gyorsabb volt ellenfelénél, szinte letolta a pályáról, próbálkozott is, sőt, a Brawn kétszer is előrébb volt a Red Bullnál.

Webber viszont nagyon ügyesen védekezett, mindig a kedvezőbb ívre került, így végül sikerült megőriznie a második helyet, a vb-pontversenyben 4. lett.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.