Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Renault is leléphet az F1-ből

2009.11.05. 11:04 Módosítva: 2009-11-05 11:04:52
A franciák fejesei szerdán válságértekezletet tartottak, maradnak, mennek vagy motort szállítanak. Döntés később.

A Renault komolyan fontolgatja, hogy kiszáll a Forma-1-ből, állítja a BBC: szerdán válságértekezleten tárgyaltak az istálló jövőjéről, meghallgatták a csapatfőnököket, de a vita idejére már kiküldték őket a teremből.

Bob Bell és Jean-Francoise Coubert így nem volt ott, amikor sorsukról döntöttek, de állítólag végső határozat még nincs. Úgy tudni, három lehetőség van, maradnak, csak motorszállítóként maradnak vagy teljesen otthagyják a sorozatot.

A Renault idén tíz csapatból nyolcadik lett a világbajnokságban, ami 2002-es visszatérése óta a leggyengébb eredménye. Elhagyta Fernando Alonso, és nem tett jót neki a csalási balhé sem, aminek végén két évre felfüggesztve, de kizárták a Forma-1-ból.

A bizonytalanság ellenére a franciák néhány hete szerződtették Robert Kubicát, igaz a megállapodás hosszát titkolják. Annyi biztos, hogy 2010-re aláírt, társát még nem nevezték meg.

Szerdán a Toyota jelentette be, elhagyja a Forma-1-et, nyáron a BMW, tavaly decemberben a Honda, a Renault egy éven belül a negyedik világmárka lenne, ami távozik. Mindhárom cég a gazdasági világválságra fogta kiválását, és a Renault-hoz hasonlóan sikertelen volt.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!