Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Toyota árulja 2010-es F1-autóját

2009.11.12. 17:37
Otthagyta a Forma-1-et, de jövő évi gépének tervezését befejezte a japán gyár. Nem tud mást kezdeni vele, eladná. Az F1-pályázaton megbukott Loláé szintén kapható, már kész kicsinyített modellje is van.

Elkészítette 2010-es Forma-1-es autóját a Toyota, majd a múlt héten bejelentette, visszalép. A Le Parisien című lap szerint minden terv megvan, csak le kell gyártani a kasztnit, így a japánok pénzért szívesen átadnák.

Jövőre négy új istálló és a BMW utódja érkezik a sorozatba, ezek lehetnek a potenciális vevők. A USF1 és a Lotus már megmutatta készülő kocsiját, a Campos versenyzője, Bruno Senna állítja, az övék már törésteszteken is átment. A BMW-ből alakuló Sauber-Qadbak átveszi a németek 2010-es projektjét, szintén jól áll.

Nem tudni biztosan, mije van a Manornek, feltételezhető, a legesélyesebb a vásárlásra. Választhat is, mert az F1-be pályázott, de elutasított Lola el is készítette gépének 50 százalékos kicsinyítésű változatát: az MB-01 szintén eladó.

Jövőre a Toro Rossónak is saját autót kell gyártania, nem használhatja a Red Bullét, de úgy tudni, jól haladnak az építésével.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!