Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Raikkönen többet kap, ha kihagy egy évet

2009.11.12. 12:06 Módosítva: 2009-11-12 12:07:11
A Ferrari-végkielégítés 2010-re 560 millióval több, mintha aláírna a McLarenhez. Menedzserei egyezkednek.

Tizenhét millió eurót, éves keresetének felét kapja meg 2010-re Kimi Raikkönen a Ferraritól, ha kihagyja a következő szezont – értesült az Auto Motor und Sport. A finn megállapodása az olaszokkal csak egy év múlva jár le, de kitették, és Fernando Alonsót vitték a helyére.

A bajnok menedzserei, Steve és David Robertson egy évi bérének feléért vállalták az idő előtti lelépést, ám ez tízmillióra csökken, ha másik istállóhoz szerződik.

Raikkönen állítólag egyetlen komoly kérője, a McLaren tud a megállapodásáról, ezért mindössze ötmillió eurót kínál neki a következő évadra, ami végül tizenöt millió eurós keresetet jelentene: kettővel kevesebbet, mintha nem csinálna semmit vagy máshol versenyezne.

Raikkönen 30 évesen valószínűleg maradni akar a Forma-1-ben, az egyezkedés folyik, de szinte biztosan nem csak a McLarennel, hanem a Brawnnal, pontosabban a Mercedesszel is.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.