Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Raikkönen többet kap, ha kihagy egy évet

2009.11.12. 12:06 Módosítva: 2009-11-12 12:07:11
A Ferrari-végkielégítés 2010-re 560 millióval több, mintha aláírna a McLarenhez. Menedzserei egyezkednek.

Tizenhét millió eurót, éves keresetének felét kapja meg 2010-re Kimi Raikkönen a Ferraritól, ha kihagyja a következő szezont – értesült az Auto Motor und Sport. A finn megállapodása az olaszokkal csak egy év múlva jár le, de kitették, és Fernando Alonsót vitték a helyére.

A bajnok menedzserei, Steve és David Robertson egy évi bérének feléért vállalták az idő előtti lelépést, ám ez tízmillióra csökken, ha másik istállóhoz szerződik.

Raikkönen állítólag egyetlen komoly kérője, a McLaren tud a megállapodásáról, ezért mindössze ötmillió eurót kínál neki a következő évadra, ami végül tizenöt millió eurós keresetet jelentene: kettővel kevesebbet, mintha nem csinálna semmit vagy máshol versenyezne.

Raikkönen 30 évesen valószínűleg maradni akar a Forma-1-ben, az egyezkedés folyik, de szinte biztosan nem csak a McLarennel, hanem a Brawnnal, pontosabban a Mercedesszel is.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányol

Az Allianz meghívására Magyarországra jön az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait.

Magyarországra érkezik november 20-án Nico Rosberg, hogy a hungaroringi Allianz vezetéstechnikai pályán adjon tanácsokat a magyar autósoknak. A Williams Forma-1-es pilótája személyesen tart bemutatót azoknak a szerencsés érdeklődőknek, akik egy totójáték kitöltésével pályáznak, majd saját autójukkal a legjobbak között lesznek a november 15-i tanpályapróbán.

Az internetes játékot    helyesen kitöltők közül 120 résztvevőt sorsolnak ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhet Rosberggel is.

A német versenyző Allianzzal közös célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!