Jenson Button a McLarenhez igazol?

2009.11.16. 12:07
A Mercedes többségi tulajdont vett a konstruktőrök vb-jét megnyerő Brawn GP-ben, német pilótákkal, Nico Rosberggel és Nick Heidfelddel versenyezne, a világbajnoknak nem jutna hely.

A német autógyár hétfőn kora délután hivatalosan is bejelentette, hogy befektetői segítségével megvásárolta a Brawn GP 75,1 százalékát (a vételárat nem hozták nyilvánosságra). A Mercedes többségi tulajdonosa lett a világbajnok csapatnak, melynek főnöke a felvásárlás után is Ross Brawn marad, a csapat egyik pilótája a Williamset elhagyó Nico Rosberg, a csapat neve Mercedes GP lesz.

A Mercedes 2011 végéig szerződésben áll a McLarennel, megállapodásuk szerint a McLaren hamarosan felvásárolja a németek 40 százalékos részesedését (a Mercedes mostantól 2015-ig a motorokat adja).

Az angol sajtó úgy tudja, a stuttgarti cég német pilótákat akar, Rosberg mellett Nick Heidfeldet alkalmazná, így Jenson Buttonnak – aki ráadásul túl magas fizetést, 9 millió eurót kért a következő idényre – nem jutna hely. A Times szerint könnyen lehet, hogy a Forma-1 idei világbajnoka a McLarennél folytatja.

A pletykát erősíti, hogy a 29 éves brit pénteken meglátogatta a wokingi gyárat, és tárgyalt Martin Whitmarsh csapatfőnökkel. A McLarennél egyelőre csak honfitársa, Lewis Hamilton helye a biztos, a finn Heikki Kovalainennel nem hosszabbítanak szerződést. A Telegraph című lap máris brit álomcsapatot emleget.