Sóderbe ragadt Alonso és Massa

2009.11.16. 11:33
A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso hivatalosan is bemutatkozott a Ferrarinál. Luca di Montezemolo elnök elvitte egy körre pilótáit és úgy gondolta, kavicson is tud menni egy sportkocsival.

A Ferrari idén először tartotta külföldön évbúcsúztató rendezvényét, a World Finals-t. A négynapos bemutatón Valenciában utcai parádét bonyolítottak le, a rajongók láthatták azt a 2008-as gépet, amellyel Kimi Räikkönen vb-t nyert, a legújabb és méregdrága, Californiának nevezett Ferrari-sportkocsit.

Az autót Luca di Montezemolo vezette, a két pilóta, a brazil Felipe Massa és a frissen szerződtetett Fernando Alonso kedélyesen integetett, amikor a nagyfőnök gondolt egy merészet.

A Ferrari-elnök közelebb akart kerülni a rajongókhoz, letért az útról, de gyorsan megtapasztalhatta, milyen a kavicságy. Elsüllyedt benne, és amikor gázt adott, a hátsó kerék elásta magát. A bizarr jelenet rögtön az első kanyar után volt, a boxutca után körülbelül 50 métert mentek.

A piros autóból aztán átszálltak egy másikba, és megtették a teljes kört, de már az aszfalton.

alonso

"Meghatározó lesz a következő év a Ferrari, Felipe Massa és jómagam számára. A csapat kemény munkával megszerezheti a vb-címet. Hallatlanul fontos volt számomra ez a hétvége, hiszen közelebbről is megismerkedhettem a Ferrari-világgal" - nyilatkozott a kétszeres világbajnok Alonso, aki tavaly még a Renault-t erősítette.