Kimi Raikkönen a Mercedeshez kéredzkedik

2009.11.19. 10:05
Mégsem hagyna ki egy évet a finn, ha a Mercedes ajánlatot tenne neki. A pénz már nem érdekli, csak jó kocsit vezethessen.

Bejelentette szerdán Kimi Raikkönen menedzsere, hogy a finn kihagyja a 2010-es F1-szezont, mert nem tudott megállapodni a McLarennel, az angolok Jenson Buttont szerződtették helyette a Brawntól.

Csütörtökön Steve Robertson viszont már azt mondta, mégsem biztos Raikkönen pihenője, az alakuló Mercedesnél még van egy hely. ”Ha az ajánlatuk tetszik, meggyőznek minket, hogy Kimi versenyeket tud nyerni és esélye lesz a bajnokságra, akkor bármi lehet, remény mindig van” – mondta a pilótaügynök az autosport.com-nak.

A McLaren valószínűleg a pénz, a PR-kötelezettségek és a ralizás miatt esett kútba, Robertson kiemelte, Raikkönent fizetése nem érdekli: ”Nem sok istállóval lenne elégedett Kimi, mert neki nyerő autó kell, nem pénz. Kihívásra van szüksége és olyan kocsira, amivel megmutathatja a tehetségét”.

A Mercedesnél Nico Rosberg helye fix, de társát titkolják, Norbert Haug motorsport-igazgató szerint meglepő lesz a bejelentés, amire lehet, hogy még néhány hetet várni kell. Állítólag Nick Heidfeld a legesélyesebb, de az ex-BMW-ssel hamar meg lehetne állapodni, és felmerült Michael Schumacher visszatérése is.

A Mercedes elődje, a Brawn GP szezon közben tárgyalt Robertsonékkal, de nem tudtak megegyezni, úgy tudni, a finn emberei túl sokat kértek.

Raikkönen, ha nem indul jövőre az F1-ben, 17 millió euró, ha igen, 10 millió euró végkielégítést kap a Ferraritól, mert egy évvel szerződésének lejárta előtt váltották le Fernando Alonsóra.