Nico Rosberg is megizzadt a tanpályán

2009.11.21. 13:20 Módosítva: 2009.11.21. 13:20
Mindennapi autóvezetők hívták ki az F1-versenyzőt a Hungaroring technikai pályáján: nyert, de nem is olyan sokkal.

Szűk egy napot töltött Magyarországon Nico Rosberg, a Williams távozóban lévő F1-pilótája és Christian Danner ex-F1-versenyző, akiket pénteken a hungaroringi Aliianz Vezetéstechnikai Centrumban hétköznapi autóvezetők hívhattak ki.

A két pilóta a biztonságosabb közlekedésért kampányolt, a vízátfolyásos, rántópados szlalompályán meg is mutatták, hogyan kell vezetni.

Ők sem tudtak viszont mindig hibátlanul végigmenni, mindketten többször megpördültek a legnehezebb akadályon, amikor az autó hátsó kerekei alól szó szerint kihúzzák a talajt.

Különversenyüket természetesen a Mercedes leendő pilótája nyerte, szűk egy másodperccel volt jobb Dannernél, de a legügyesebb magyar sofőröknek is csak 3-4 másodpercet adott.

"Sokat lehet tanulni itt, még nekem is nehéz volt. Minden olyan, mint a valóságban" - mesélte Rosberg.

Az 51 éves Danner szerint az a legjobb a pályában, hogy minden autóvezetőnek bebizonyítja, a körülmények a közúton is egy pillanat alatt rosszra fordulhatnak, és az ilyen helyzetekre itt lehet a legjobban felkészülni.

Nico Rosberg Mogyoródon a biztonságért kampányolt

Az Allianz meghívására jött Magyarországra az F1-pilóta, hogy megmérkőzzön a legügyesebb magyar autóvezetőkkel és megossza velük tapasztalatait. A résztvevőket az internetes játékot    helyesen kitöltők közül sorsolták ki, majd a 30 legügyesebb megmérkőzhetett Rosberggel is. A német célja, hogy felhívja a figyelmet a leggyakoribb balesetkiváltó okok, a gyorshajtás és az ittas vezetés veszélyeire, illetve a biztonsági öv használatára.