Michael Schumacher közel a visszatéréshez

2009.11.22. 19:45
A Forma-1-től 2006-ban hétszeres világbajnokként visszavonult Michael Schumacher tárgyalásokat folytatott a nemrég megalakult Mercedes GP vezetőivel.

"Hadd legyen meglepetés - mondta rejtélyesen Norbert Haug, a Mercedes sportigazgatója még a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után arról, kit szeretne a cég leigazolni, részletekkel nem szolgált. - Biztos vagyok benne, hogy a választásunk tetszeni fog a közönségnek."

Michael Schumacher a Daimler-elnökkel, Dieter Zetschével és Hauggal találkozott és ezt most megerősítette menedzsere, Willi Weber és Eddie Jordan, a német sztár korábbi csapatfőnöke.

Jordan csak annyit fűzött hozzá: "Azt hiszem, Michael visszatér, és a Mercedesnél fog versenyezni, amíg a kiszemelt Sebastian Vettelnek 2011-ben le nem jár a szerződése."

A brit sajtó ugyancsak biztosra veszi, hogy a Brawn GP-t felváltó Mercedes két némettel, Nico Rosberggel és a januárban 41 éves Schumacherrel áll ki a következő szezonra.

Schumacher idén megpróbálkozott az átmeneti visszatéréssel, amikor a ferraris Felipe Massa Mogyoródon súlyos fejsérülést szenvedett, ám egy korábbi motorbalesetéből maradt nyakproblémái miatt el kellett állnia szándékától.