Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra Sauber lesz a BMW-ből

2009.11.27. 12:43 Módosítva: 2009-11-27 12:43:15
Megegyezett az alapító Peter Sauber az F1-ből kiszálló gyárral a csapat megvételéről. Az üzlet még nem teljes, az istállónak rajtengedélyt kell kapnia a FIA-tól.

Visszaadta a BMW Forma-1-es istállóját Peter Saubernek, akitől négy éve megvásárolta, jelentették be péntek délben. A cég kiszáll az F1-ből, de a csapat így nem tűnik el, újra Sauber néven indulna.

Az üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra, a lényeg, hogy az adásvétel akkor történik meg, ha a Sauber indulási engedélyt kap a FIA-tól a 2010-es szezonra.

A Toyota visszalépésével elméletileg felszabadult egy hely a nevezési listán, de a szövetség még nem hitelesítette a BMW-utódot.

Eddig egy arab-svájci befektetővel tárgyaltak a németek, de az nem jöhetett össze a vevő bizonytalansága miatt.

Peter Sauber garancia, 1993-ban ő alapította az istállót, esélyes az engedélyre, bár állítólag a Toyota sem tűnik el teljesen: Joe Saward F1-újságíró blogbejegyzése szerint a japánok maradványait egy szerb üzletember veszi meg, mindkettőnek pedig szinte biztosan nem lesz helye jövőre.