Schumacher győzött, Massa visszatért

2009.11.29. 13:49
A Forma-1-től 2006-ban hétszeres világbajnokként visszavonult német Michael Schumacher nyerte azt a brazíliai gokartviadalt, amelyen júliusi, magyarországi balesete óta először versenyzett Felipe Massa, a Ferrari F1-es pilótája.

A szombati első futamon Massa végig bírta a 30 perces versenyt, amely a  "Sztárok kihívása" elnevezésű jótékonysági sorozat első felvonása volt. A brazil pilóta a 11. helyről indulva, a kezdeti bizonytalankodás után a - Schumacher és Liuzzi mögött - a harmadik helyig küzdötte fel magát.

"Ez jó visszatérés volt a pályára. Tökéletesen éreztem magam, és már várom a következő versenyzési lehetőséget" - mondta elégedetten a 28 éves brazil pilóta, aki a júliusi Magyar Nagydíjon szenvedett komoly balesete miatt nem versenyezhetett az év hátralévő F1-futamain.

A Forma 1-es visszatéréssel ismét szóba hozott Michael Schumacher a hatodik helyről indult, és végül egy ütközésnek is köszönhetően sikerült megnyernie a versenyt. Az idénre újjáépített pályát egyébként Massa és a Renault tesztpilótája, Lucas di Grassi tervezték, és a leggyorsabb kört is Schumacher érte el.

A vasárnapi futamon Massa és Schumacher az utolsó méterekig csatáztak, végül brazil 87 ezreddel győzött, de első és második helyével a német nyerte az összetettet.

A pálya

A Forma-1-es mezőnyből rajthoz állt még az itt címvédő, most ötödik Rubens Barrichello, Vitantonio Liuzzi és a Renault-botrány év közben kirúgott egyik szereplője, Nelson Piquet Jr. is.