Hondával próbálja ki Schumachert a Merci?

2009.12.15. 13:57
A bajnok visszatérésének bejelentése előtt meg akar bizonyosodni, bírja-e a terhelést. Régebbi kocsi kell, de a Brawn GP-nek olyan nincs, a Mercedesnek végképp nincs. A legkézenfekvőbb a Brawn-előd Honda lenne, vagy egy McLaren, de az problémás lehet.

Élesben akar megbizonyosodni Michael Schumacher és lehetséges csapata, a Mercedes, hogy nyaka teljesen meggyógyult, és bírja a Forma-1-es terhelést, állítja a Bild.

A lap szerint a bajnok hamarosan autóba ül, kérdés viszont, hogy milyenbe: ideit a teszttilalom miatt nem vezethet, a Mercedesnek, illetve elődjének, a Brawn GP-nek meg más elméletileg nincs, mivel az istálló idén tavasszal alakult a Hondából.

Elméletileg a japánok egy régebbi autóját használhatná a német, amit Brackley-ben, a Brawn és most már a Mercedes központjában gyártottak. Schumacher augusztusban vezetett egy 2007-es Ferrarit, de fizikailag nem bírta, ezért hiúsult meg első visszatérési kísérlete.

Az újabb próbakörre akkor kerülhet sor, ha a héten átmegy az orvosi vizsgálaton, és elengedi őt eddigi csapata, a Ferrari. A januárban 41 éves klasszis a napokban találkozik Luca Di Montezemolóval, az olaszok elnökével, de a beszélgetés formalitásnak tűnik, főnöke már hétfőn elárulta, elengedi, ha menni akar.

Schumacher 15 év után hagyná el a Ferrarit, ahonnan 2006-ban visszavonult, azóta tanácsadóként és tesztpilótaként dolgozott.

Vad feltételezés

Ha a Mercedes saját útján indulna el, és a nem a Brawn, illetve a Honda egy régebbi autóját szerezné meg a tesztre, talán kérhetne kocsit a McLarentől, aminek még résztulajdonosa, majdnem 15 éve motorszállítója. Kérdés, hogy Ron Dennis hogyan fogadná az ötletet, ami reklámnak semmiképp nem lenne rossz.