Hiszek Michaelben, nem fogok csalódni

2009.12.24. 17:12 Módosítva: 2009.12.24. 17:13
Ross Brawn három év után újra Michael Schumacherrel dolgozik, Jenson Button távozásakor gondolt rá először: megkérdezte, igent mondott, jövőre a Mercedesszel akarnak vb-t nyerni.

”Lojális voltam Jensonhoz, de amikor bonyolódtak a dologok, felhívtam Michaelt, akkor kezdődött minden” – mesélte Michael Schumacher szerződtetéséről új csapatfőnöke, Ross Brawn.

Szerdán hivatalossá vált, a páros a Benetton és a Ferrari után a Mercedesnél is együtt fog dolgozni, kellett ehhez a világbajnok Jenson Button eligazolása is. Az angol a McLarent választotta, Schumacher elárulta, Brawn az abu-dzabi kötetlen beszélgetés után ekkor kérdezte meg őt komolyan, akar-e nála versenyezni. A hétszeres bajnok legelőször nemet, néhány hét múlva igent mondott.

Újra világbajnok akar lenni, úgy érzi, képes erre, ez meggyőződése Brawnnak is.

”Megkérdeztem tőle, képes-e még a régi formájára, hiszen ezt ő tudja legjobban megítélni. Azt mondta, képes rá, én meg csukott szemmel bízom benne. Mindig is ő volt saját maga legnagyobb kritikusa, nyugodt, magabiztos vagyok, hiszek Michaelben, és nem fogok csalódni” – idézte Brawnt az autosport.com.

Felesége támogatta

Corinna asszony a pilóta honlapján úgy fogalmazott, hogy a döntés ugyan "a feje tetejére állítja a család életét", de "Michaelnek egyszerűen szüksége van kihívásra, ő ilyen. Igazán meg tudom érteni a vállalását, azt hiszem, nagyszerű, amit elhatározott".

A kettős 1991-től 2006-ig majdnem végig együtt dolgozott, hét világbajnokságot nyert, jövőre a nyolcadikra hajt. Mindkettejük szerint nagy szerepe van a visszatérésben a nyári, meghiúsult kísérletnek, amikor a pilóta sérült nyaka miatt még nem állt készen.

”Az utóbbi években is szoros kapcsolatban maradtam vele, láttam, milyen szomorú volt a nyáron, mikor nem jött össze a visszatérés. Feltűnt, mennyire szenvedélyesen szereti még ezt a sportot, és most már alig várom, hogy ott legyen a csapatunkban” – nyilatkozta Brawn.

Schumacher visszatérése jó befektetés

Norbert Haug, a Mercedes motorsport alelnöke úgy véli, a hétszeres világbajnok aktíválása jövedelmező, Schumacher ráirányítja a figyelmet a Mercedes minőségére, hozzájárul az autók értékesítéséhez.