Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fellebbez a FIA Briatore felmentése ellen

2010.01.11. 18:45

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfőn bejelentette, hogy fellebbezést nyújt be Flavio Briatore ügyében: a Forma-1-es Renault istálló korábbi csapatfőnökének a FIA által szeptemberben kirótt örökös eltiltását egy hete törölte egy párizsi bíróság. Jean Todt FIA-elnök azt mondta, hogy a szervezet irányítói egyhangúlag döntöttek a fellebbezés mellett.

Briatorét azért büntette meg a nemzetközi szövetség, mert bebizonyosodott, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. - elöljárói utasítására - szándékosan okozott úgy balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, a volt főmérnököt, Pat Symondsot öt évre kizárták a FIA-rendezvényekről, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet Jr.-t sem marasztalták el. Briatore mindvégig tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, s végül bírósághoz fordult. A múlt keddi döntés nyomán 15 ezer eurós kártérítést is kap, bár eredetileg másfél millió eurót követelt. Symondsot szintén felmentették a büntetés alól, s ötezer eurós kártérítést ítéltek meg a javára.