Schumacherrel a Mercedes is kivételezhet

2010.01.18. 14:57
Nem fontos az egyenlőség a topmenedzsmentnek, az F1 istálló főnöke azt tesz, amit akar, sorrendet is állíthat pilótái között. Ross Brawn a Ferrarinál élt a lehetőséggel.

Elképzelhető, hogy Michael Schumacher lesz a Mercedes GP első számú pilótája: a németek vezérigazgatója, Dieter Zetsche nem tagadta, lehetséges.

A Ferrarinál közel tíz évig nem hivatalos vezérpilóta volt Schumacher a technikai igazgató Ross Brawn vezetése alatt, aki most csapatfőnöke lesz.

"Van egy menedzserünk, aki ezt majd eldönti. Ross Brawn az egyik legjobb, nem nyert volna tavaly két vb-t rögtön első évében, ha nem az lenne. Ő dönt, és a lépése a legjobb lesz a pilótáknak és a gyárunknak is" - felelte a Gazzetta dello Sportnak Zetsche arra, kivételezhetnek-e a hétszeres bajnokkal.

Schumacher és Brawn eddig nem is utaltak ilyenre, de az már biztos, a felső vezetés nem ragaszkodik a sok helyen nagyon fontosnak tartott egyenlő státuszhoz.

Schumacher csapattársa a 25 éves Nico Rosberg, aki ötödik szezonját kezdi a Forma-1-ben, legjobb eredménye egy második helyezés.

Az istálló január 25-én mutatkozik be új színeiben, az új kocsit február 1-én leplezik le, és még aznap tesztelni kezdik Valenciában. Schumacher múlt héten GP2-es autóval készült visszatéréséére, mondhatni sikerrel.