Nico Rosbergé a Mercedes első köre

2010.01.19. 14:04
A német tehetség vezetheti először az autót, nem Michael Schumacher. Már akkor eldöntötték, amikor a hétszeres bajnok még a csapatnál sem volt.

Nico Rosberg próbálja ki elsőként a Mercedes Forma-1-es autóját február 1-én Valenciában, árulta el Ross Brawn.

”Nico vezetheti elsőként az új kocsit, eldöntöttük, még mielőtt szerződtettük volna Michael Schumachert” – idézte a Bild a csapatfőnököt. A fiatal német még a Brawn GP-hez írt alá, amiből később Mercedes GP lett, és szerződtette a hétszeres világbajnokot.

A napokban felmerült, Schumacher első számú pilóta lehet, Brawn kimondta, ő lesz a világbajnok, így kissé meglepő, hogy az első teszt nem az övé. Nem tudni, a második napra szorul-e vagy a próbakörök után ő is vezethet, de visszatérése - bár maximum csak egy nappal - csúszik.

A McLaren korábban közölte, a tartalék Pedro de la Rosa gurulhat ki a kocsival, csak utána jön Lewis Hamilton, majd a világbajnok Jenson Button, míg a Ferrarinál Felipe Massa előbb kap lehetőséget Fernando Alonsónál, vagyis a később érkezett pilóta mindenhol később is ülhet be.

A tesztidény első napja a már említett február 1., míg az utolsó február 28. A két dátum között összesen 15 napot gyakorolhatnak az F1-csapatok, először Valenciában, majd Jerezben, végül Barcelonában.