Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pedro de la Rosa a Sauberhez igazolt

2010.01.19. 12:02
A McLaren-tesztpilóta a BMW-utód versenyzője lesz idén, nyolc év után vállal teljes szezont.

Szerződtette Pedro de la Rosát a Forma-1-be a BMW kivonulásával vissszakerült Sauber, ő lesz a már korábban leigazolt Kamui Kobajasi csapattársa. A megállapodást az istálló jelentette be kedden.

A spanyol 2002-ben vezetett legutóbb teljes Forma-1-es szezont, hét éve a McLaren tesztpilótája. 2006-ban Juan-Pablo Monotyát helyettesítette nyolc nagydíjon, közel fél idényen át. Ekkor érte el legjobb eredményét, Magyarországon második lett.

"Bíztam benne, hogy kapok még lehetőséget az F1-ben. Tesztelni már alig lehet, ezért akartam visszatérni" - idézte a 38 éves de la Rosát az istálló.

A McLarennél a múlt héten bejelentették, tesztpilótájuk próbálja ki először idei autójukat február 1-én, Valenciában: nem tudni, ez áll-e még, de valószínű, neki már az akkorra szintén elkészülő Sauberrel kell foglalkoznia.

Az F1-ben idén csak februárban lehet tesztelni, majd egész évadon keresztül tilos, így a tartalékoknak semmi dolguk nincs.