Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újságírók próbálták szívatni Schumachert

2010.01.26. 15:19
Hétfőn mutatkozott be a Mercedes GP, kiderült, a bajnok visszatérésének mintha nem mindenki örülne.

A sajtó egy része már legelső mercedeses sajtótájékoztatóján Michael Schumacher múltjában kezdett vájkálni. Az első kérdés, amit kapott, amikor csapattársával, Nico Rosberggel felváltva válaszoltak: ”Az ön mellett ülő személy apja azt mondta a 2006-os Rascasse-eset után, hogy ez a sport meglenne maga nélkül. Milyen érzés annak az embernek a fiával együtt versenyezni, aki így vélekedik magáról?”

Schumacher gyorsan elintézte: ”Jó.”

Az újságíró arra utalt, hogy az exferraris három éve leparkolt Monacóban az időmérő végén, hogy bebiztosítsa pole pozícióját, és Fernando Alonso ne tudja megelőzni. Keke Rosberg - Nico apja - ezt a kérdésben idézett módon értékelte.

Nem sokkal később jött a következő akadály: ”2006-ban Brazíliában azt mondta, megbánta minden hibáját, amit elkövetett. Most hogy visszajött, meg tudja mutatni, hogy képes a helyes úton is nyerni?”

”Igen, biztos vagyok benne, hogy a 91 futamot és a hét vb-t mind helytelenül nyertem, abszolút, igaza van, van még mit bizonyítanom” – válaszolt a pilóta.

Mire az újságíró: ”A módra gondoltam, ahogy azokat nyerte, nem arra, amit nyert.”

”Igen, tudom, úgy értettem, én mindent abban a stílusban nyertem, ahogy ön feltette a kérdést. Térjünk már észhez és gondolkozzunk reálisan, foglalkozzunk azzal, ami ránk vár, próbáljunk tanulni a múltból, és élvezzük együtt, ami következik. Ez az, amit én szeretnék” – tette helyre Schumacher.