Ha Rosberg lesz a gyorsabb, segítek neki

2010.01.27. 23:04
A Ferrarinál Michael Schumacher első számú volt, a Mercedesnél állítják, ez kizárt. A bajnok ígéri, ha úgy alakul, még másodiknak is beáll.

”Maximálisan támogatjuk mindkét pilótánkat, nincs első számú, és nem is tervezünk ilyet. Egyenlő lesz a felszerelés és a támogatás, ezt megerősítettük a versenyzőknek is” – mondta a Mercedes GP bemutatásán a csapatfőnök Ross Brawn.

A kérdés azért került máris elé, mert a Ferrarinál Michael Schumacher, aki most a németeknél lesz a pilótája Nico Rosberg mellett, kivételezett embere volt. Ilyen jelenleg nem fordulhat elő, bár a Mercedes elnöke megengedné, csak akkor kerülhet rá sor, ha úgy alakulnak az eredmények.

”Természetesen ha a világbajnokság kívánja, lehetnek módosítások. Ha egyiküknek sokkal nagyobb esélye van megnyerni vagy már matematikailag is csupán egy esélyes” – pontosított Brawn.

Schumachernek szerdán a Bild tette föl, mi történik, ha Rosberg megveri?

”Ha a csapatból már csak az egyik pilóta lehet bajnok, mögéje állnak. Volt már ilyenben részem, nem gyakran, de ha kellett, én is megcsináltam, segítettem Eddie Irvine-nak 1999-ben. Ugyanezt megtenném Nicóért is” – válaszolta a hétszeres világbajnok.

A visszatérő sztár a Ferrarinál azért segített társának, mert lábtörése miatt több futamot kihagyott abban az évben, vb-győzelemre esélytelen volt.

A Maláj GP-t megnyerte az írnek, de a döntő japán futamon már nem szólt bele az Irvine-Häkkinen-párbajba, így a mclarenes könnyedén megszerezte a címet.