Kimi Raikkönen kalandjai Lappföldön

2010.02.01. 15:11 Módosítva: 2010.02.01. 15:13
Ötvenhatodik lett első versenyén a finn, bukott, de megbízhatóan folytatta a mezőny legjobb kocsijával. Ígéri, a vb-n jobb lesz.

Rossz kezdés után célba ért első citroenes, vb-autós raliversenyén Kimi Raikkönen: a hétvégi, finn bajnokságba számító Lappföld-ralin 56. lett.

Már a második szakaszon lecsúszott az útról egy gyors jobbkanyarban, több mint fél órát veszített, ám kisebb újjáépítés után tudta folytatni.

”A rajt nem volt a legjobb, de tanulni jöttünk, inkább most hibázzunk, mint később” – idézte a PA-hírügynökség a volt F1-bajnokot, aki állítólag félreértette navigátorát, hármas helyett ötös fokozatban próbált kanyarodni.

A további kilenc gyorsaságin rendre második lett a győztes vb-menő Dani Sordo mögött, kilométerenként átlagban nyolc tizedmásodpercet kapott tőle.

”Megbízhatóan mentünk, elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Arra törekedtünk, hogy Svédországba a lehető legfelkészültebben érkezzünk, biztos vagyok benne, ott már kicsit keményebben nyomom” – utalt a február 12-én kezdődő vb-re Raikkönen.

Lappföldön a nyertesé és az övé volt a legjobb autó, a világbajnokságon két hasonló Citroen megy, gyári és privát Fordok, azok ellen jóval nehezebb dolga lesz.