Schumacher: Fólia akadt a szárnyamba

2010.03.30. 11:52
Az exbajnok egész futamon Jaime Alguersuarival harcolt Ausztráliában, 10. lett. Megmagyarázza, miért.

Bahreini hatodik helye után tizedikként végzett az Ausztrál GP-n Michael Schumacher, mercedeses csapattársa, Nico Rosberg mindkétszer ötödik lett, és az időmérőn is rendre jobb volt a hétszeres bajnoknál.

A német a legutóbbi futam elején Fernando Alonsóval koccant, első szárnya eltört, le kellett cseréltetnie, így majdnem utolsónak esett vissza a spanyollal együtt. Riválisa feljött, negyedik lett, ő viszont beragadt Jaime Alguersuari Toro Rossója mögé, csak a hajrában tudott elmenni mellette, így szerezte az egy pontot.

”Tudom, hogy kínosan hangozhat, de sok jó tapasztalattal gazdagodtam Melbourne-ben. Természetesen ez elsőre nem látszik, ám ha jobban megnézzük, remekül fejlődtünk, és jó okunk van elégedettnek lennünk, persze nem az eredménnyel” – írta honlapján Schumacher.

A szombati időmérő után Alonsóra és Lewis Hamiltonra panaszkodott, állította, feltartották.

”Az időmérőn Nico és én is 2-3 hellyel előrébb végezhettem volna, onnét a dobogó sem lehetetlen. Túlzottan a futamra volt beállítva a kocsi, ráadásul egy sisakról celofánréteg akadt az első szárnyamba, ami szintén lassított a kvalifikációnál” – magyarázkodott a 41 éves klasszis.

Továbbra is állítja, minden rendben megy: ”Nem vagyunk nagyon lemaradva, tényleg bízom benne, javulni fogunk. Biztosan gyorsultunk Bahrein óta, ami jó érzés”.