Briatore 2013-tól visszatérhet az F1-be

2010.04.12. 19:32
A Renault-főnököt a 2008-as szingapúri csalás, Nelson Piquet Jr. szándékos balesete miatt tavaly örökre eltiltották.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hétfői döntése szerint Flavio Briatore, a Renault korábbi csapatfőnöke 2013-tól visszatérhet a Forma-1-be. Az 59 éves olasz, aki korábban életre szóló eltiltást kapott, elfogadta a döntést.

Pat Symonds, a volt főmérnök, aki ötéves eltiltást kapott, szintén 2013 január elsején térhet vissza. Jean Todt FIA-elnök szerint a motorsport imázsának érdekében ideje volt lezárni az ügyet.

Briatorét tavaly szeptemberben azért büntette meg a szövetség, mert bebizonyosodott, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. az ő utasítására szándékosan úgy okozott balesetet a 13. körben, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a gyanúsan korán tankoló Fernando Alonso előnybe került a többiekkel szemben, és a futamot is megnyerte.

A Renault csapat kétéves, felfüggesztett eltiltást kapott, Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett Piquet Jr.-t sem marasztalták el. Briatore és Symonds büntetését a párizsi bíróság januárban már eltörölte.