Buemi megúszta a felfüggesztéshibát

2010.04.16. 09:03
Lengőkar-összekötő tört el a Toro Rossón, a két első kerék leszakadt és elrepült, senki nem sérült meg. A kocsit módosították.

Látványos balesetet úszott meg sértetlenül Sebastien Buemi, a Toro Rosso-Ferrari pilótája a Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

Negyedórával a leintés előtt a leghosszabb egyenes végén autójának mindkét első kereke a féktávon szakadt ki szinte egyszerre, a gép irányíthatatlanul csúszott a kavicságyba, majd megállt.

Nagy szerencséje volt a pilótának, egyik gumi sem találta fejbe, a nézőknek szintén, a pályáról kirepülő abroncsok átpattogtak a kerítésen.

Az istálló azonnal visszahívta másik versenyzőjét, Jaime Alguersuarit, és elkezdte vizsgálni a hiba okát. Hamar megállapították, az egyik újonnan fejlesztett lengőkar-összekötő tört el, majd mivel nem bírta a terhet, szinte azonnal a másik is.

A kerekek nem szakadhattak volna le, huzalokkal vannak az autóhoz erősítve, csakhogy a Toro Rossónál épp ahhoz az összekötőhöz, ami meghibásodott.

Lehetséges, hogy anyaghiba volt, amíg nem tudják biztosan, a régi alkatrészekkel indítják gépeiket, a második tréningen már azt használták pilótáik.