Úgy kellett volna, ahogy a McLaren csinálta

2010.05.30. 21:05
A Red Bull-nál elmondták a pilótáknak, hogyan versenyezzenek egymással, nem tartották be, győzelmet veszítettek. A főnök szerint a mclarenesek csinálták jól.

Kiütötte egymást a Török Nagydíjon a két Red Bull-kocsi, a 41. körben Sebastian Vettel előzte a vezető Mark Webbert, de a gépek összeértek, a német kipördült és kiesett, az ausztrál kisebb javítás után harmadik lett a McLarenek mögött.

Vettel még a kocsiban, majd kiszállva is mutogatott Webbernek, azt jelezte, csapattársa bolond, de később lehiggadt.

"Egyértelmű, ha megnézik a képeket, kiderül, enyém volt a belső ív. Belülre mentem, előrébb voltam, a fékezésre koncentráltam, aztán összeértünk. Nincs harag, az ilyesmi megtörténik. Nem volt szükségünk rá, de most már nincs mit tenni. Nem örülök, de ennyi volt" - idézte az autosport.com.

Webber a hivatalos sajtótájékoztatón beszélt az esetről: "Seb gyorsabb volt, belülre húzódott, majd nagyon gyorsan jobbra, összeértünk. Nem így akartuk, de néha megtörténik, ez van".

Főnökük, Chris Horner szentségelt, amikor látta, pilótái ütköztek. Nem okolta egyiküket sem, vagy épp mindkettejüket, ugyanis nem tartották be az istálló egyik utasítását.

"Amit mindig kérünk a pilótáinktól az, hogy hagyjanak helyet egymásnak. Ennek ma egyikük sem engedelmeskedett, az eredmény, hogy 43 pontot tálcán adtunk oda a McLarennek. Sosem szabadott volna annyira közel kerülniük egymáshoz. Láttuk, hogy csinálta Jenson és Lewis, versenyeztek, de hagytak egymásnak helyet. Nekünk is úgy kellett volna" - utalt Horner a legalább olyan szoros, mégis baleset nélküli csatára, aminek kettős győzelem lett a vége.

A mclarenesek is összeértek, de előbb Hamilton engedte el Buttont, majd ő nem keménykedett túlzottan a visszaelőzésnél.