A McLaren rúgott egyet a Red Bullba

2010.05.31. 22:34
A szomszédok pilótái nem teljesítettek, a mclarenesek kivételesen viselkedtek, és elkerülték egymást - értékelt az angolok főmérnöke.

Hosszan dicsérte Lewis Hamiltont és Jenson Buttont a Török nagydíj után Tim Goss, a McLaren főmérnöke. Pilótái kettős győzelmet szereztek, miután a két Red Bull kiütötte egymást az élről.

”Mindketten nagyon nagyon ésszerűen vezettek, a sajtót is jól kezelték. Azért fizetjük őket, mert agresszívek, szeretnek harcolni, világbajnokok, bizonyítani akarják, hogy a legjobbak. Kivételesek. Többször kerültek egymáshoz közel idén, tudnak úgy küzdeni, hogy elkerüljék egymást, nem úgy, mint a szomszédaink, akik egy sima kettős győzelmet dobtak el” – idézte az autosport.com Gosst.

A Red Bull-nál balhé van az ütközésből, az istálló főnöke, Chris Horner a mclarenesekkel példálózott az övéinek, akik oda-vissza előzték egymást minden gond nélkül.

Goss kiemelte, a Red Bull-Renault hiába volt a leggyorsabb autó eddig, Sebastian Vettel és Mark Webber, illetve a menedzsment nem hozta ki belőle a maximumot.

”Gyors kocsi kell, de el is kell jutni a célig, ezen a futamon a Red Bull nem teljesített, mert a két pilótájuk egymással versenyzett. Persze a mieink is versenyeztek, és megmutatták, hogy bírnak magukkal a pályán is” – szúrt oda Goss.

A McLaren a baleset miatt átvette a vezetést az RBR-től (Red Bull Racing) a gyártók pontversenyében.