Elemér
0 °C
10 °C

Alonso: A Renault szintjére estünk

2010.06.01. 11:31
A Ferrarinál az új szárny nem vált be, lemaradt a csapat. Kanadában nem sok új lesz, Valenciában reménykednek az olaszok, ami egy hónap múlva jön.

Leégett 800. futamán a Ferrari, a szombati gyenge időmérő után a futamon sem javított sokat, Felipe Massa hetedik, Fernando Alonso nyolcadik lett.

"Meglepő, hogy Barcelonában és Törökországban sem voltunk versenyben. Felipe végig Rosberggel, én Petrovval küszködtem, vagyis a Renault szintjén vagyunk, ami nyilvánvalóan nem elég" - nyilatkozta Alonso az egyik spanyol tévének.

A kétszeres világbajnok az oroszt is alig tudta megelőzni, esélye sem volt feljebb jönni.

Az olaszok sokat dolgoztak, hogy lemásolják a McLaren szárnyleszorító csatornarendszerét, ami náluk egyelőre kudarc.

"Rengeteget költöttünk rá, de ez nem elég, és nem is működik tökéletesen" - ismerte el Stefano Domenicali csapatfőnök. További rossz hír, hogy másfél hét múlva, Kanadában alig kap új alkatrészt az istálló.

"Valenciára jön egy nagyobb csomag, de az eddigiek nem bizonyultak elégnek a legnagyobb istállók ellen" - vagyis a Ferrari lemaradt a fejlesztési versenyben.

"A McLaren és a Red Bull nagyon messze van, nem biztos, hogy ez elég lesz" - tette hozzá Alonso.

Domenicalit már a szezon feladásáról is kérdezték, de ezt kizárta: "Több kell, nem akarjuk feladni hat-hét futam után, a szezon kétharmada még hátra van".

Alonsóban a gondolat fel sem merül: "Pontokban még nem állunk rosszul, egy ponttal Vettel előtt vagyunk, még úgy is, hogy nem a miénk a legjobb autó".

A spanyol negyedik a világbajnokságban, csak 14 pontra a vezető Webbertől.