Webber azt kérte, fogjuk vissza Vettelt

2010.06.03. 00:10
A Red Bull-csapatfőnök három napja pilótái isztambuli ütközéséről beszél, de még szerdán is tudott újat mondani az esetről.

Mark Webber azt szerette volna, ha csapata nem engedi társának, Sebastian Vettelnek, hogy megelőzze őt a Török GP-n, árulta el Chris Horner Red Bull-főnök szerdán.

Webber és Vettel vasárnap ütközött, amikor a német el akart menni az ausztrál mellett, de manővere nem sikerült, kicsúszott, Webber harmadiknak esett vissza vezető helyről.

"Mark egy körrel előtte azt kérte, fogjuk vissza kicsit Sebastiant" - tudta meg az autosport.com a menedzsertől.

Horner korábban elárulta, az istálló is ezt akarta, de a Vettelt üldöző Lewis Hamilton miatt nem tehették.

"Szó sem lehetett lassulásról, ott voltak a McLarenek" - mondta Horner, aki azt sem titkolta, Webber motorja nem volt száz százalékos a fogyasztása miatt, így nagyjából 15 századot veszített körönként. Vettelé a balesetkor még maximális teljesítménnyel üzemelt, ezért futhatott rá ellenfelére, próbálhatott előzni.

A versenyzők még nem tisztázták a történteket, de Webber már jelezte, beszélni akar Vettellel, még ha egyetérteni nem is fognak. Horner, aki szerint mindkét embere hibázott, megerősítette a békülést és azt is, hogy a balesetről nem fog egyezni az álláspontjuk. Biztosra veszi viszont, hogy a továbbiakban nem lesz probléma velük.

"Szerencsére két érett, kiegyensúlyozott pilótánk van. Az érzelmek elragadták őket vasárnap, de mindketten profik. Valószínűleg egy ideig nem söröznek együtt, de szakmailag továbbra is úgy fognak közösen dolgozni, mint eddig. A csapat alkalmazottai, és tudják, mik a szabályok."

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!