Elemér
0 °C
10 °C

Nem rizikó, és a biztonsági kocsi is segíthet

2010.06.13. 01:16
Hamilton szerint a puha gumi bírja a futamot, de a biztonsági autót is várja. A Red Bull állítja, ők döntöttek jól a kemény gumival.

Megszakította a Red Bull pole pozíciós sorozatát Lewis Hamilton a Kanadai GP-n, idén először nem Mark Webber vagy Sebastian Vettel rajtol az első helyről. Pozíciója viszont lehet, hogy nem ér annyit, mint általában a legjobb rajthely, mert ő a puhább, közvetlen ellenfelei a tartósabb gumikat használták, amivel a futamot is kezdeniük kell.

"Nem hiszem, nem érzem úgy, hogy az lenne - válaszolta Hamilton, amikor azt kérdezték, nem kockázatos-e a lágyabb abroncson kezdeni. - Nem tartjuk rizikósnak, a két fajta gumi nagyon közel volt egymáshoz, a puhábbat választottam, bár tudjuk, nem tart ki addig, mint a kemény. De holnap azért nem lesz már olyan vészes a helyzet, mint amikor piszkos volt a pálya. A biztonsági kocsi is segíthet, sose lehet tudni, érdekes stratégiák lesznek, főleg ha tényleg jön a biztonsági kocsi. Úgy gondolom, mi a lehető legjobb helyzetben vagyunk."

A McLaren arra számít, a falakkal körül vett városi pályán nehéz eltakarítani a romokat, ezért szükség lesz a lassú kocsi beavatkozására, és pilótája akkor szinte időveszteség nélkül cserélheti le gumijait.

"Tudtuk, hogy a keményebb gumival is elég jók leszünk. A McLaren a puhábbon van, és a futam hosszú, szerintem profitálni fogunk a döntésünkből, bár sok féle variáció lehetséges" - nyilatkozta a második Webber.

Vettel egyszerűsítette a helyzetet: "Meglátjuk, a puhább gumival csak néhány kört lehet menni".

Hamiltont segítheti az esetleges csapadék is, zápor előfordulhat vasárnap délután. Ha épp a start idején jön, esős versenynek nyilváníthatják a GP-t, és akkor esőgumira kell váltani, később sem szükség mindkét fajta szárazat felrakatni.