Raikkönen nem megy a Renault-hoz, ralizik

2010.07.15. 14:43
Újabb évet ralizhat a volt F1-bajnok, az Autosport, citroenes főnöke és egy Red Bull-csapattag biztos ebben.

"Nem hiányzik a Forma-1, élvezem, amit most csinálok. Még nem döntöttem a következő szezonról, talán a Finn Rali után fogok" - nyilatkozta a legutóbbi raliversenyen Kimi Raikkönen. Az Autosport magazin viszont már biztos benne, elhatározta, hogy 2011-ben is ralizni fog.

"Elégedettek vagyunk vele, nagyon hasznos a Red Bull-márkának, jövőre is meg akarjuk tartani, a hosszabbítás valószínű" - idézett az újság egy Red Bull-forrást.

Raikkönen a Citroen junior csapatának tagja, a franciák főnöke, Olivier Quesnel megerősítette a folytatást: "Biztos vagyok benne, hogy megtartjuk, nyerni akar itt, mindent meg is tesz ezért. Örülök, ha marad, még egy évre van szüksége a sikerhez".

Raikkönen legjobb eredménye eddig a török ötödik hely, többször borult már, Bulgáriában is, kevés futamot fejezett be.

Citroenes márkatársa, a hatszoros világbajnok Sebastien Loeb szerint is ügyesebb lesz jövőre, mert "ismerni fogja a ralikat, a szakaszokat, a gyorsaságikat, semmi nem lesz annyira új neki, mint idén, amikor még csak tanul".

Raikkönent a Brit GP-n összehozták a Renault-val, ahol csak Robert Kubica helye biztos, ám ezt a lehetőséget ki lehet zárni, még ha a lengyelt nem is zavarná, hogy világbajnok csapattársat kap.

Az Autosport szerint Raikkönen 2012-ben térhet vissza az F1-be a Red Bull-lal, talán a Silverstone-ban második számú pilótaként kezelt Mark Webber helyére, akinek 2011 végén kifut a szerződése.