McLaren: Alonsót még nem szabad leírni

2010.07.21. 09:27
Az angolok főnöke jelentős hátránya és ötödik helye ellenére is számol a spanyollal a világbajnoki versenyben.

"Meggyőződésem, hogy megnyerjük a világbajnokságot" - nyilatkozta Silverstone után Fernando Alonso, bár nem szerzett pontot, és negyvenhét pontos hátrányba került a vezető Lewis Hamiltonhoz képest.

Kettejük között még hárman vannak, a másik McLarennel Jenson Button és a két Red Bull, Mark Webber, illetve Sebastian Vettel, így a spanyolnak négy versenyzőt kellene megvernie a címért.

Majd kétfutamnyi lemaradását kilenc nagydíjon kellene ledolgoznia, de a McLaren-főnök Martin Whitmarsh is úgy érzi, nem lehetetlen.

"Szeretném hinni, hogy már csak mi vagy a Red Bull lehet a világbajnok, de rutinból tudom, hogy a Ferrarit nem lehet leírni. Technikailag bármire képesek, fantasztikus forrásaik vannak, van egy exvilágbajnokuk és egy másik élpilótájuk, túl korai még leírni őket - nyilatkozta a Vodafone McLaren-Mercedes keddi telefoninterjújában Whitmarsh. - A Red Bull továbbra is az első számú riválisunk pillanatnyilag, de másokat sem zárnék még ki a versenyből."

A hétvégi Német Nagydíjon ismét favorit a Red Bull, Vettel otthon versenyez Hockenheimben, de a tavalyi németországi futamot - a Nürburgringen - Webber nyerte.