Érintsd meg a kocsim is, hátha feljavul

2010.07.29. 14:57
Michael Schumacher négy év után visszatért Budapestre, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt szórakoztató, de nem informatív sajtótájékoztatót tartott. Lezserebb, mint rég, de azért lényegében nem változott.

Negyven perc késéssel érkezett a fóti Mercedes-sajtótájékoztatóra Michael Schumacher, nem volt gond, az újságírók megvárták, és látszott, tényleg sietett, mert az utolsó kétszáz méteren a felvezető motoros rendőrt is megelőzte.

Olyan feltűnően bizarr pólót viselt, mint rég, hamar a Merci fehér izompólójába is bújt, így feltűnt barnasága, amire még a nyolcban is biccentenének, meg hogy kigyúrta magát.

Mindig is a legfittebb volt az F1-ben, de az, hogy 41 évesen szinte kétszer olyan vastag a karja, mint a nála 15 évvel fiatalabb Nico Riosbergnek, tényleg nem semmi.

schukar

A sajtótájékoztató sietve kezdődött, egy-két érthetetlen kérdés után Schumacher válaszolt volna, de nem tudta bekapcsolni a mikrofonját, ám Norbert Haug sportigazgató odanyúlt, és egy mozdulattal beállította.

"Amihez Norbert hozzáér, működik, meg kéne érintened az autómat is!" - csapta le a labdát magára a német, amikor idei siralmashoz közelítő teljesítményével viccelt.

Kiderült, hogy nincs F1-es álomautója, míg Rosberg egy turbós nyolcvanas évekbeli vadállatot kipróbálna, addig Schumacher összerakna magának egyet: "Venném a kipörgésgátlót, az aktív felfüggesztést, a régi széles sima gumikat, abból csinálnám meg a tökéletes F1-autót".

A gumiknál leakadva érkezett a nap egyetlen releváns kérdése. A szakértők azt feltételezik, Schumacher sem cáfolja, hogy azért lassú, mióta visszatért, mert az idén lekeskenyített első gumikhoz képtelen hozzászokni. Jövőre ugyanilyen keskenyek lesznek a gumik, és ugyan a Pirelli változtat majd az összetételen, de mit tesz a bajnok azért, hogy jövőre feküdjön neki? (Az A5-ös Farkas Péter kérdezte.)

"Régen sokkal személyre szabottabb gumik voltak az F1-ben, lehetőség volt kissé különböző típusok kiválasztására, de ez ma nem így van. Azon dolgozunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetből" - a kissé megváltozott külsőségek és viselkedés után ez már a régi Schumachert idézte.

Az meg a régi közegét, amikor ugyanerre a kérdésre válaszolva Rosberg hozzátette, neki is borzasztó nehéz volt megszoknia az új gumikat.

A rohanás nagyjából innét két tévéintúrjaval folytatódott, Schumacher kiszolgálta a német és a magyar RTL-t, a meghirdetett kerekasztal-kérdésekre nem maradt idő, így szűk 45 perccel a 40 perces késéses érkezés után elhagyta a helyszínt.

Massával négyszemközt beszélgetett

A német újságírók minden áron ki akartak húzni legalább egy rossz szót Norbert Haugból és Schumacherből a Ferrarira a hétvégi elengedésért, de a menedzser burkoltan támogatta az olaszok döntését, míg a pilóta még az eset napján megvédte az olaszokat. Annyi derült ki, hogy excsapattársával, Felipe Massával beszélt négyszemközt, de úgy gondolja, az ő tanácsára ebben az ügyben "nincs szüksége a brazilnak".